eDelicios

Carne de pui coaptă în borcan!

Se prepară fără apă și ulei. Trebuie doar să puneți carnea și legumele în borcan. În rest, ele se prepară singure. Minimul de efort, maximul de gust! Pe lângă aceasta, nu veți fi nevoiți să spălați tava de copt — un bonus foarte plăcut, nu-i așa? Astfel, această rețetă chiar merită încercată.

INGREDIENTE:

-un pui de 1.5-2 kg;

-boabe de piper negru și ienibahar — după gust;

-foi de dafin — după gust;

-o ceapă;

-o roșie;

-un ardei gras;

-sare — după gust;

-un borcan de 3 litri și un capac metalic sau folie de aluminiu.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea și legumele în bucățele. De fapt, puteți să experimentați cu legumele, adăugând varză tocată sau morcovi și cartofi mărunțiți — mâncărica iese la fel de gustoasă.

2.După aceasta așezați bucățile de carne și cele de legume în straturi alternante în borcan, asezonându-le cu sare și celelalte condimente: începeți cu un strat de carne, pe care trebuie să-l sărați și să-l presărați cu câteva boabe de piper negru, ienibahar și o foaie de dafin. Apoi așezați un strat de legume amestecate etc. Nu uitați să sărați fiecare strat.

Dacă veți folosi un pui mare, veți avea nevoie de mai puține legume, deoarece carnea va ocupa cea mai mare parte din volumul borcanului. Iar dacă puiul este mic, puteți să utilizați mai multe legume.

3.Nu trebuie să adăugați vreun fel de lichid în borcan!

4.După ce veți așeza toate ingredientele în borcan, acoperiți-l cu un capac metalic. Dacă nu aveți un capac la îndemână, puteți să-l acoperiți cu folie de aluminiu, fixându-o bine de gâtul borcanului, ca să nu sară de pe el în timpul preparării.

5.Introduceți borcanul în cuptorul rece (anume în cuptorul rece — astfel el nu va crăpa), așezându-l pe grătar sau pe o tavă (în niciun caz pe peretele inferior al cuptorului). Dacă doriți, puteți să tapetați tava cu o bucată de folie de aluminiu (opțional).

6.Aprindeți focul în cuptor, setându-i temperatura la 180°C și coaceți carnea cu legumele pe parcursul a aproximativ 60 minute.

7.Drept rezultat, veți obține o mâncărică gingașă, aromată și incredibil de gustoasă.