eDelicios

Apa oxigenată — un balsam pentru plantele de cameră în perioada rece a anului!

Datorită acestei soluții unice, plantele vor înflori și vor fi parfumate chiar și în cele mai reci zile. Aerul uscat, care rezultă în urma încălzirii locuințelor și absența cantității suficiente de lumină diurnă conduc la încetinirea procesului de fotosinteză și, drept consecință, influențează negativ vitalitatea și creșterea plantelor de cameră.

Apa oxigenată (peroxidul de hidrogen) este o soluție unică și foarte populară. Ea poate ajuta plantele de cameră să depășească aceste dificultăți.

Apa oxigenată este componentul principal al apei de ploaie, pe care plantele o iubesc foarte mult. Fiecare horticultor a observat de nenumărate ori că anume după ploaie (nu după irigările obișnuite) plantele și florile lui nu încep doar să se simtă mai bine, ci și să crească, și să înflorească.

HAIDEȚI SĂ VEDEM PRIN CE METODĂ POT FI ÎNGRIJITE PLANTELE!

1.Adăugați 2 linguri de soluție 3% de apă oxigenată într-un borcan de 1 litru cu apă stătută, la temperatura camerei.

2.Transferați soluția rezultată într-o sticlă dotată cu pulverizator și stropiți zilnic și moderat plantele de cameră.

3.Peste câteva săptămâni plantele vă vor bucura prin frumusețea și prospețimea lor.

De asemenea, apa oxigenată poate fi folosită nu numai pentru stropire, ci și pentru irigarea propriu-zisă. Dar trebuie să luați în considerație faptul că, spre deosebire de metoda precedentă, irigarea cu soluție de peroxid de hidrogen poate fi aplicată doar o dată pe săptămână, ca să protejați rădăcinile plantelor de arsuri și uscare.

Apa oxigenată vă va ajuta să decontaminați solul și să distrugeți bacteriile din el. Pe lângă acestea, ea contribuie la intensificarea creșterii rădăcinilor și le protejează de putrezire.

Înmuierea semințelor în soluția obținută din apă oxigenată și apă stătută, la temperatura camerei, poate influența pozitiv creșterea:

– apa oxigenată vă va ajuta să prelucrați răsadurile;

– poate revigora plantele deja „moarte”;

– combate insectele și alți dăunători.

În cazul, în care plantele de cameră sunt infestate cu dăunători, precum acarienii, musculițele sau păduchii țestoși, puteți să preparați o soluție din 30 ml de apă oxigenată, 250 ml de apă și 40 picături de iod.

Această rețetă reprezintă o variantă excelentă de prim ajutor!

Cât timp veți utiliza peroxidul de hidrogen, trebuie să luați în considerație faptul că plantele nu vor avea nevoie de fertilizări suplimentare, deoarece soluția respectivă conține suficiente minerale.

Spor la grădinărit!