eDelicios

Pandispanul ”bronzat” – cea mai simpla reteta care iese intotdeauna

Pandișpanul cu cacao poate fi folosit ca blat pentru foarte multe prăjituri. Dacă îl veți pregăti după această rețetă, va fi înalt și nu se va lăsa în timpul coacerii. Praful de copt îl folosim ca aluatul să fie mai aerat, se poate face si fara.

INGREDIENTE:

-6 ouă
-Un praf de sare
-6 linguri zahăr
-6 linguri făină

-3 linguri cacao
-1 linguriță praf de copt
-Esență de rom sau vanilie

MOD DE PREPARARE

Scoatem ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a prepara pandișpanul, să nu fie foarte reci, așa se vor bate mai ușor. Separăm gălbenușurile de albușuri, iar din albușuri împreună cu un praf de sare, batem o spumă tare. Gălbenușurile împreună cu zahărul le punem într-un bol și le batem până aproape se albesc.

Adăugăm esența de vanilie și făina. Amestecând, adăugăm și praful de copt și cacaoua. Spuma din albușuri o amestecăm cu mare grijă la compoziția de mai sus.

Trebuie să avem foarte mare grijă să nu se taie spuma. Tapetam cu hârtie de copt o formă de tort de 24 cm, turnăm aluatul în ea și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Nu trebuie să deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii, să nu se lase pandișpanul.

Când e gata, scoatem din cuptor și mai lăsăm în formă până se răcește puțin. Abia când pandișpanul e călduț, detașăm pereții formei de tort.