eDelicios

CIORBĂ DE FASOLE CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 0 min
Gata in: 40
INGREDIENTE
500 g fasole
200 g costiţă afumată
500 ml suc de roşii
o ceapă roşie
1 legatura ceapă verde
2 legaturi mărar
2 legaturi pătrunjel
3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui
2 ardei capia
1 lingurita boia dulce

MOD DE PREPARARE
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată – rețetă tradițională românească, mai exact ardelenească. Citește cum faci cea mai aromată ciorbă de fasole cu costiță afumată!
Cum faci ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Pentru rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată, pentru început, alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.
Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.
Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic.
După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
Continuăm rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată și punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole. Simplu și rapid ai pregătit cea mai gustoasă porție de ciorbă de fasole cu costiță afumată!