eDelicios

Prăjitură de brânză dulce fără aluat. Fină și savuroasă

Prăjitura de brânză fără aluat este un desert delicios, foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de prea mult efort. Este o prăjitură specială, pe care o puteţi prepara oricând vă este poftă de ceva dulce cu brânză, bun şi săţios.

Dacă adăugaţi şi stafide în această prăjitură, poate fi o pască fără aluat absolut delicioasă pentru sărbătorile pascale. Se mai pot folosi în umplutură caise uscate sau curmale, dacă nu vă plac stafidele. De asemenea, dacă nu vreţi făină deloc în compoziţie se poate pune griş, mai ales dacă obţineţi o compoziţie mai lichidă. Merge la fel de bine şi cu făină şi cu griş, este la fel de savuroasă şi delicioasă.

Ingrediente Prăjitură de brânză fără aluat:

– 4 ouă medii
– 500 g brânză de vaci
– 125 g smântână
– 150 g zahăr pudră
– 100 g unt
– Jumătate de plic de praf de copt
– Coajă de lămâie
– Esenţă vanilie
– Făină
– Stafide

Mod de preparare prăjitură de brânză fără aluat:

Se despart ouăle la temperatura camerei. Se bat bine albuşurile împreună cu zahărul şi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Untul se topeşte la foc mic şi se lasă la răcit. Se amestecă bine untul cu brânza sfărâmată, smântâna, vanilia, coajă de lămâie (de la o lămâie întreagă) şi praful de copt.

Se adaugă apoi făină până se obţine o pastă groasă, ca de smântână, se pun între 2 şi 4 linguri de făină. Se unge apoi o tavă cu puţin unt, se presară cu puţină făină şi se toarnă compoziţia. Se lasă la cuptor între 35-45 de minute. Se scoate, se lasă la răcit, se taie şi se serveşte. Este minunată!

Această prăjitură excelentă este cheesecake-ul preferat de toată familia. Iar acum se poate prepara foarte simplu şi rapid acasă. Când aveţi musafiri şi nu mai aveţi decât puţină brânză şi ouă, această prăjitură este foarte potrivită. Poate fi savurată oricând, se serveşte de preferat rece, deci este perfectă în orice moment al zilei. Încercaţi-o fără probleme, o să vă cucerească cu savoarea ei. Poftă bună!