eDelicios

Pâine pe bază de lapte, moale ca puful – Pâine de casă mai bună nu există, vă garantez

Pâine pe bază de lapte, moale ca puful – Pâine de casă mai bună nu există, vă garantez!

Ingrediente:

250 ml lapte
1/2 linguriță drojdie
20 g unt
360 g făină
2 linguri zahăr
2 ouă
1 linguriță sare
Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm 150 ml de lapte. Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 15 minute.

2. Separat, amestecăm 100 ml de lapte cu 20 de grame de făină. Mixăm bine, pe foc mic, până la omogenizare.

3. În bolul cu lapte și drojdie, adăugăm făina cernută. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm laptele cald și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos.

4. Împărțim aluatul în 3 bucăți egale, pe care le lăsăm la crescut 90 de minute.

5. Într-un bol, batem 2 ouă cu 2 linguri de lapte. Așezăm bucățile de aluat în tavi de copt și le tapetăm cu ou bătut. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Să aveți poftă!

Pâinea este aproape nelipsită de la orice masă. Există atât de multe tipuri de pâine, încât alegerea preferatului ar putea fi o reală provocare. Totuşi, una dintre cele mai bune din lume este pâinea cu lapte.

Deşi puţin cunoscută, pâinea cu lapte este una dintre cele mai bune din lume şi nu este deloc greu de preparat, după cum veţi vedea.

Painea este un aliment complex din punct de vedere nutritional, aflat la baza piramidei alimentare, care ofera energia necesara creierului si sistemului nervos, ajuta la transformarea alimentelor in energie si contribuie la reglarea functiilor intestinale, motiv pentru care trebuie inclusa zilnic in dieta pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.