eDelicios

Reţeta care îţi aminteşte de bucuria dulce a copilăriei – Lapte de pasăre

Reteta de “Lapte de pasare”mi-a marcat cu adevarat copilaria, adolescenta si, de fapt, TOATA perioada petrecuta la mama acasa. Azi va scriu reteta de Lapte de pasare plina de nostalgie si cu un zambet larg pe buze, pentru ca retraiesc una dintre cele mai faine perioade din viata mea ( si probabil din viata multora)

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Lapte de pasare:
Din 1 litru de lapte si 3 oua ies 4 portii, deci e foarte usor sa dublati sau chiar triplati cantitatile retetei pentru mesele mari in families au serile cu invitati.
Este foarte important sa va dedicati timp pentru a bate galbenusurile cu zaharul (pana granulele de zahar nu se mai simt si spuma isi dubleaza volumul) si la fel, pentru a bate spuma de albusuri (minim 1-15 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o bezea foarte tare si lucioasa, care nu cade cand intoarcem vasul cu fundul in sus).
Laptele de pasare este cel mai bun daca este lasat sa se odihneasca la rece. Asa ca e important sa il pregatiti din timp si sa il lasati la frigider cel putin 3 ore inainte de servire.