eDelicios

Prăjitură cu cremă de lapte și blat pufos cu cacao

Ingrediente:

6 ouă
150 g făină
180 g zahăr
50 ml ulei
30 g cacao
1 linguriță extract de vanilie
sare

Ingrediente pentru crema de lapte:

200 g ciocolată albă
500 g smântână pentru frișcă
200 ml lapte condensat
200 g mascarpone
1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm într-un bol, pudra de cacao și făina. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle până obținem o cremă densă și spumoasă. Adăugăm sarea și amestecăm. Treptat, adăugăm zahărul și mixăm până se dizolvă în totalitate.

2. Adăugăm extractul de vanilie și uleiul. Amestecăm până la omogenizare.

3. Treptat, adăugăm amestecul de făina și cacao. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

4. Turnăm aluatul obținut într-o formă acoperită cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

5. Verificăm daca este copt cu ajutorul unei scobitori. După ce s-a răcit, scoatem blatul din formă cu ajutorul unui cuțit.

6. Pentru cremă, topim ciocolata albă în cuptorul cu microunde. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm crema de mascarpone și amestecăm până la omogenizare.

7. Adăugăm laptele condensat și extractul de vanilie. Amestecăm totul până la omogenizare.

8. Adăugăm ciocolata topită și amestecăm foarte bine. Treptat, incorporăm frișca bătută și amestecăm cu ajutorul unui mixer.

9. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 3 părți egale. Tapetăm o parte cu o treime din crema obținută, adăugăm pe deasupra următorul blat și procedăm la fel. La final, tapetăm prăjitura cu crema rămasa. Decorăm cu nucă de cocos și o punem la frigider pentru 1-2 ore.

Poftă bună!