eDelicios

Napolitane de casa cu crema de ciocolata si alune

Napolitanele sunt desertul preferat din copilarie pentru multi dintre noi, mai ales ca intr-o perioada diversitatea nu era punctul forte al romanilor, al bunicilor si al parintilor nostri. Astazi te invatam cum sa prepari acasa indragitele napolitane cu lapte, fragede si foarte foarte gustoase, cu ingrediente naturale facuta de tine. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente pentru masa de lapte: 1/4 pahar de lapte, 1/4 cană de zahăr, 175 g unt, 1 cană de lapte praf. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Laptele (obișnuit) se fierbe cu zahăr într-o oală mică, amestecând. Imediat ce zahărul se dizolvă, scoateți-l de pe foc si raciti-l.

Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați treptat laptele răcit peste unt, continuați să amestecați până când masa este netedă (adăugarea prea rapidă a laptelui poate duce la creșterea în greutate). Adăugați lapte praf și amestecați pentru a combina.

Ingrediente pentru masa nutella:100 g unt, 160 g nutella, 1 lingură de cacao, 2 linguri linguri de alune măcinate, aproximativ, 100 g alune (nu pot fi diferite, datorită gustului), tocate, prăjite (puteți coace pe o tigaie uscată sau în cuptor)

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se amestecă untul cu un mixer pentru a obține o masă ușoară și pufoasă de unt. Adăugați amestecul de nutella și cacao. În cele din urmă, adăugați alunele de padure tocate, amestecați.

În plus: 3 napolitane uscate (dimensiuni de 23 x 29 cm fiecare), 70 g ciocolată cu lapte, 70 g ciocolată neagră. Mod de preparare: Așezați prima foaie de napolitana si intindeti un strat de nutella iar apoi acoperiți cu o a doua foaie.

Urmatorul pas este sa intinzi masa de lapte, iar apoi se adauga si ultimul strat de napolitana. Adaugati in frigider pentru intarirea cremelor si formarea unor napolitane compacte. După intarirea napolitanelor, acoperiți-le cu ciocolată lichidă din cremă de lapte (ciocolată amară și lapte, se topește într-o baie de apă și se amestecă).

Așteptați ca ciocolata să se intareasca, Taiati in bucati dreptunghiulare si serviti cu placere!