eDelicios

Rețeta care mă salvează de fiecare dată – Aluat ideal pentru gogoși, gata în numai 15 min

Rețeta care mă salvează de fiecare dată – Aluat ideal pentru gogoși, gata în numai 15 min – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru maia:

750 ml apă
4 linguri zahăr
6 linguri făină
22 g drojdie

Ingrediente pentru aluat:

250 ml ulei
1200 g făină
sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru maia. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Lăsăm amestecul într-un loc cald timp de 10-15 minute.

2. După acest interval de timp, adăugăm uleiul, făina cernută și sarea. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Lăsăm aluatul într-un loc cald timp de 10 minute. Pe urmă, puteți să pregătiți gogoșile dumneavoastră preferate.

Poftă bună!

Încearcă și… Gogoși cu mere

Gustul dulce-acru al mărului completează perfect aluatul pufos

Gogoși cu umplutură… plăcerea este dublă! Mărul este una dintre cele mai accesibile umpluturi… iar gustul dulce-acru al mărului completează perfect aluatul pufos!

Puteți să nu tăiați merele, ci să le dați printr-o răzătoare, pe partea cu găuri mari. De asemenea, puteți adăuga și puțină scorțișoară sau vanilie… vor fi mai gustoase și mai aromate!

Ingrediente:

200 ml de lapte
200 ml de apă
100 grame de unt
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 ou
1 linguriță de sare
zahăr după gust
11 grame drojdie
1 kg făină de grâu

Mod de preparare:

1. Cerneți făina și amestecați-o cu drojdie. Combinați apa caldă, oul, sarea și, dacă doriți, zahărul. Amestecați ușor apoi turnați amestecul în făină.

2. Se adaugă laptele încălzit și untul topit și răcit ușor, la temperatura camerei. Se amestecă ușor, adăugând treptat 50 ml ulei de floarea-soarelui.

3. Formați o minge din aluat și lăsați-l să crească puțin în volum. Apoi frământați ușor și lăsați-l până când își dublează volumul.

4. Spălați merele, decojiți-le, îndepărtați mijlocul, tăiați-le în cubulețe mici și puneți-le într-un recipient care poate fi închis bine.

5. Împărțiți aluatul în bucăți (ca și cum ați face pateuri) și întindeți fiecare bucată într-un cerc mic – în mijloc veți pune câteva cubulețe de mere, presărate cu zahăr, scorțișoară sau vanilie. Se acoperă cu altă bucățică de aluat.

6. Prăjiți gogoșile într-o cratiță adâncă, în ulei încins. Se prăjesc la foc mediu până când se rumenesc, apoi se întorc și se prăjesc pe partea opusă.

7. Se scot cu o lingură și se pun pe o farfurie / pe un platou, pe prosoape de hârtie.

Poftă bună!