eDelicios

Tort Doboș – Cum se pregătește imediat celebra prăjitură Doboș

Ingrediente pentru aluat:

7 ouă
150 g zahăr
150 g făină
praline
migdale
200 g zahăr

Ingrediente pentru cremă:

500 ml lapte
1 linguriță zahăr vanilat
1 gălbenuș
120 g zahăr
1 lingură amidon
250 g unt
praline
60 g ciocolată
50 ml lapte condensat
50 ml lapte

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri.

2. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm gălbenușurile cu 75 grame de zahăr. Mixăm până la omogenizare.

3. Într-un bol separat, batem albușurile. Treptat, adăugăm restul de 75 de grame de zahăr și mixăm până obținem o spume tare ce își păstrează forma.

4. Cu ajutorul unei spatule, incorporăm spuma din albușuri în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție de jos în sus.

5. Adăugăm puțin câte puțin, făina cernută și amestecăm foarte bine.

6. În final, trebuie să obținem un aluat moale și consistent.

7. Împărțim aluatul în 5 părți egale. Într-o tavă acopetiră cu hârtie de copt, turnăm o parte din aluat și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220 de grade Celsius timp de 20 de minute. După ce s-a copt, scoatem blatul din formă și îl lăsăm la răcit pe un grill. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final trebuie să obținem 5 blaturi subțiri de tort.

8. Într-un bol separat, amestecăm 150 de grame de zahăr cu 50 ml de apă. Punem pe foc mic și amestecăm până obținem un sirop.

9. Amestecăm migdalele și prălinele cu siropul obținut.

10. Prentru cremă, într-un bol separat amestecăm 500 ml de lapte cu 1 linguriță de zahăr vanilat.

11. Gălbenușul de ou îl amestecăm cu 120 de grame de zahăr.

12. Adăugăm la gălbenușul la compoziția de lapte și amestecăm foarte bine. Punem la foc mic și amestecăm până la omogenizare.

13. Într-un bol separat amestecăm 60 de grame de ciocolată cu 50 ml de lapte. Punem amestecul la foc mic până se topește toată ciocolata.

14. Luam ciocolata topită de pe foc și o amestecăm cu laptele condensat. Adăugăm untul și cu ajutorul unui mixer, amestecăm până obținem o cremă fină și omogenă.

15. Pentru a monta tortul, așezăm un o foaie de blat pe un suport special. Îl tapetăm cu 2-3 linguri de cremă iar pe deasupra adăugăm următorul blat. Repetăm procesul până terminam toate cele 5 blaturi.

16. La final, tapetăm pe deasupra cu crema de migdale și praline. Tortul se ține la frigider 2-3 ore pe urmă se servește alături de cei dragi.