eDelicios

Prăjitură foarte pufoasă, care pur și simplu se topește în gură. Și se pregătește foarte rapid!

Australia se află într-atât de departe de noi, încât știm puține lucruri despre bucătăria ei. Ca să aflați mai multe despre această țară, astăzi vă propunem rețeta unuia dintre deserturile tradiționale australiene, numit „Lamington”.

Această prăjitură este formată din pandișpan înmuiat în sirop de ciocolată și tăvălit prin fulgi de cocos. Atât adulții, cât și copiii vor fi încântați de acest deliciu simplu!

INGREDIENTE:

-3 ouă;
-200 g de zahăr;
-100 ml de ulei de floarea-soarelui;
-250 ml de lapte;
-0.5 lingură de praf de copt;
-o lingură de zahăr vanilat;
-250 g de făină;
-o lingură de pudră de cacao;
-50 g de ciocolată neagră;
-fulgi de cocos — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați ouăle și 150 g de zahăr într-un bol. Adăugați zahărul vanilat și bateți totul cu mixerul sau blenderul aproximativ 3 minute.

2.Adăugați 125 ml de lapte și mixați încă 3 minute.

3.Apoi adăugați uleiul, praful de copt, făina și amestecați aluatul până se va omogeniza.

4.Turnați-l într-o tavă (20 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei.

5.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180ºC pentru 30 minute.

6.Scoateți pandișpanul din cuptor, lăsați-l să se răcească, iar apoi întoarceți-l și separați-l atent de hârtia de copt.

7.Puneți laptele și zahărul rămas, pudra de cacao și ciocolata într-o crăticioară. Aduceți-le până la punctul de fierbere, amestecând periodic. Lăsați sosul să se răcească până la temperatura camerei.

8.Tăiați pandișpanul în 16 cubulețe. Înmuiați fiecare cubuleț (în întregime) în sosul de ciocolată, după care tăvăliți-l prin fulgii de cocos.

Pregătiți această prăjitură pentru toată familia și nu uitați să-i serviți și pe prietenii voștri! Povestiți-le această rețetă interesantă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!