eDelicios

Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie. Așa bunătate n-ai mai mâncat! Cu greu te abții să nu mănânci o tavă întreagă

Ingrediente pentru blat: 6 albușuri, 90g zahăr, 150g nuci măcinate, 6 linguri de făină, 2 linguri de nuci tăiate mărunt, 10 linguri de lapte, 1 pliculeț praf de copt, o lingură de cacao.

Ingrediente pentru cremă: 6 gălbenusuri, 150g zahăr, 100ml lapte, 1 pliculeț budincă de lămâie, sucul și coaja de la o lămâie, 150g unt (80% grăsime).

Ingrediente pentru decor: 150g nuci măcinate

Modul de preparare:

Prepararea blatului: Mixăm bine albușurile împreună cu un praf de sare, iar mai apoi adăugam treptat zahărul și le mixăm laolaltă până obținem o spumă tare, asemănătoare unei bezele. În compoziția obținută adăugăm nucile măcinate, nucile tocate, făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, laptele ușor călduț și se amestecă toate ingredientele cu o spatulă de jos în sus.

Luăm o tavă cu dimensiunea de 20x35cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt, iar mai apoi turnăm compoziția. Totul se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 25-30 de minute. În momentul în care blatul s-a copt se lasă la răcit.

Prepararea cremei: Se iau gălbenușurile și se mixează bine, bine alături de zahăr până se obține o cremă omogenă. Laptele este amestecat împreună cu praful de budincă, se adaugă în compoziție, gălbenușurile, sucul și coaja de la lămâie.

Totul se amestecă foarte bine, iar compoziția rezultată se adaugă la fiert și se amestecă continuu până se îngroașă. Când considerați că s-a îngroșat suficient, o luați de pe foc, iar atunci când s-a răcit, adăugați untul tăiat cubulețe și mixați până obțineți o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii: Peste blatul de nucă întindem în strad gros crema de lămâie și nivelăm ușor cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată, iar peste crema de lămâie se adaugă uniform nuca măcinată. Desertul se ține la rece pentru 2-3 ore, iar mai apoi se poate porționa și servi alături de cei dragi. Vă urăm poftă bună!