eDelicios

Gustul mi-a depășit toate așteptările – Cremă de lămâie fină și gustoasă

Englezii îi spun lemon curd… E o rețetă clasică din categoria celor cu care nu ai cum să dai greș. Poate fi o idee de cadou pentru prietenii gurmanzi care îți dau târcoale sau micul tău secret păstrat cu sfințenie în frigider pentru momentele de răsfăț. Explozie de gust și culoare, echilibrul perfect dintre dulce și acru și nu în ultimul rând textura fină…

Ingrediente

coaja rasă și zeama de la 4 lămâi bio, fără ceară
150 g de zahăr din trestie
100 g unt
3 ouă ecologice și un gălbenuș

Mod de preparare

Crema de lămâie se prepară pe baie de abur, așa că pregătește un bol pe care să-l poți așeza fără grijă peste o oală în care fierbe apa. Ai grijă ca apa fierbinte să nu atingă fundul vasului.

Adaugă în bol zeama și coaja de lămâie, zahărul și untul. Amestecă ușor cu unt tel până când untul și zahărul se topesc. Rând pe rând încorporează ouăle și gălbenușul folosind de asemenea telul.

Lasă crema să fiarbă în jur de 10 minute amestecând din când în când. Pune-o fierbinte în borcane sterilizate și păstreaz-o la rece, în frigider, cel mult o lună. Din experiența mea îți pot spune că nu vei putea să o păstrezi pentru prea mult timp. E atât de bună încât cel mai probabil va trebui să mai faci o porție.

Poți folosi crema de lămâie ca umplutură pentru eclere, așa cum am făcut eu, tarte cu bezea deasupra sau de ce nu, în torturi. O poți savura însă și simplă ori cu biscuiți.

Poftă nebună!