eDelicios

Prăjitura pufoasă cu fructe – este cu adevărat pufoasă și iese bună cu orice fel de fructe

Prăjitura pufoasă cu fructe este cu adevărat pufoasă și iese bună cu orice fel de fructe. Iată cum poți face o prăjitură delicioase cu fructe. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

18 linguri de zahăr
18 linguri de ulei
18 linguri de lapte
18 linguri de făină
4 ouă
1 pliculeț de praf de copt
2 pliculețe de vanilie
un vârf de sare
scorțișoară
coaja rasă de la o lămâie (opțional)
mere sau alte fructe, în funcție de preferințe

Această prăjitură pufoasă cu fructe mai este cunoscută și sub numele de Prăjitura 18 datorită celor 18 linguri de zahăr, ulei, lapte și făină folosite.

Cum se prepară?

Se amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu cele 18 linguri de zahăr și cu cele 2 pliculețe de vanilie. Se adaugă apoi praful de copt, cele 18 linguri de ulei, cele 18 linguri de lapte și coaja rasă de la o lămâie. La final, adăugați cele 18 linguri de făină și amestecați bine.

Compoziția finală trebuie să fie destul de gelatinoasă, lipicioasă. Separat, se bat bine cele 4 albușuri de ou și se adaugă în compoziție folosind o lingură de lemn.

Puneți compoziția într-o tavă medie (30 x 25 cm) căptușită cu hârtie de copt. Pe deasupra se adaugă fructele tăiate, o lingură de zahăr și puțină scorțișoară (opțional).

Alternativ, puteți împărți compoziția astfel încât să puneți fructele tăiate la mijloc și să adăugați o parte deasupra.

Se dă la cuptor la foc mediu până în momentul în care prăjitura începe să crească și să se rumenească. Puteți proba cu o scobitoare. Se servește rece sau puțin călduță. Puteți presăra și puțin zahăr pudră înainte de a se răci complet.

Poftă bună!