eDelicios

Tort cu brânză și jeleu de piersici. Un desert deosebit

Va prezentam o reteta de tort deosebit pentru ocazii spaeciale.

Ingrediente

Rulouri din pandișpan:

– 4 ouă

– 4 linguri zahăr

– 4 linguri făină

– Un praf de sare

– 4 – 5 linguri dulceață de piersici

Blat de pandișpan:

– 2 ouă

– 2 linguri zahăr

– 2 linguri făină

– Un praf de sare

Umplutura:

– 400 g brânză cremoasă

– 300 ml lapte

– 4 linguri zahăr

– 1 pachet budincă de vanilie

– Coaja rasă de la o lămâie

– 125 g mascarpone– 1 pachet zahăr vanilat

– 12 g gelatină + 50 ml apă

Jeleu de piersici:

– 1 cutie compot de piersici (820 g)

– 1 plic de gelatină expres

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 200 grade. Pentru rulourile din pandișpan, frecăm ouăle cu zahărul, apoi cu mare grijă amestecăm cu făina cernută și praful de sare. Punem această compoziție într-o tavă de dimensiunea aprox. 25 x 35 cm, tapetată cu hârtie de copt și coacem 15 minute.

Scoatem foaia de pandișpan pe un prosop umed de bucătărie, luăm hârtia de copt de pe ea, apoi o rulăm cu prosopul. Lăsăm să se răcească, apoi o întindem, o ungem cu dulceața și o rulăm la loc, după care feliem rulada felii de un deget grosime.

Pentru blat, frecăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi amestescăm cu făina și sarea. Punem compoziția într-o formă de tort de 18 cm, cu pereții detașabili. Coacem aproximativ 8 -10 minute, încercăm cu un ac să vedem când e gata.

Fierbem budinca în lapte, o amestecăm cu zahărul (cel normal și cel vanilat) și o acoperim cu folie alimentară. Amestecăm brânza cu mascarpone, budinca răcită și cu coaja rasă de lămâie. Când obținem o compoziție cremoasă, adăugăm gelatina umflată în apă.

Tapetăm forma de tort cu pereții detașabili cu folie alimentară, apoi așezăm strâns de jur împrejur feliile de ruladă. În centru punem blatul de pandișpan (tăiem din el exact cât să încapă in mijlocul feliilor de ruladă), îl ungem cu 2 linguri de dulceață de piersici, apoi punem pe deasupra crema de brânză și așteptăm să se întărească un pic.

Scurgem piersicile din compot și le zdrobim cu blenderul, să avem aproximativ 300 ml, după care amestecăm gelatina și turnăm totul peste crema de brânză. Lăsăm la frigider 3 – 4 ore să se închege totul.