eDelicios

Rețetă vin de căpșuni

Ati auzit de asa ceva? Cum se prepara vinul de capsuni

Atunci când vrei să încerci ceva nou legat de bucate găsești o serie de rețete foarte interesante și spectaculoase. Dar acest lucru se poate întâmpla și în cazul băuturilor, inclusiv când vine vorba despre vinuri. Ce părere ai despre vinul făcut din căpșuni? Este o idee foarte interesantă care trebuie neapărat încercată.

Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente și se face foarte ușor. Vei avea nevoie de 2 litri de apă, de 1 kilogram de zahăr, de aproximativ 2-3 kilograme de căpșuni proaspete, cât să obții un litu de suc. Vei mai avea nevoie de o sită specială pentru spălat fructele. Ar fi mai bine să fie din plastic. Pune în ea căpșunile și presează-le ușor în ea.

Las-o deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Când ai terminat acest pas, ia un tifon mai gros, sau măcar o bucată subțire mai mare pe care să o pui în două părți. Amestecă apoi sucul cu apa și cu zahărul până când acesta se va topi în întregime. Toarnă apoi această compoziție într-un borcan care să aibă de exemplu 5 litri, chiar dacă nu îl umpli.

La gura borcanului pune un tifon curat și gros. Lasă borcanul într-un loc răcoros care să nu aibă mai mult de 20 de grade și relativ întunescat. Trebuie să observi când se termină fermentarea căpșunilor, adică până când se termină procesul lor de fierbere.

Ia foarte atent acel borcan, în așa fel încât să nu tulburi conținutul din el și pune-l pe o masă. Cu ajutorul unui furtun, ia-l din bocanul mare și pune-l în sticle normale, preferabil să fie de sticlă. Când ai terminat să repartizezi tot vinul în recipiente, pune pe acestea dopuri de plută ca să fie cât mai bine închise.

Poți să consumi din vinul de căpșuni doar după cel puțin 2 luni după ce l-ai făcut. Este foarte bun acest preparat dacă îl consumi înainte de fiecare masă principală. Ia câte 50 de mililitri de vin. Este o băutură deosebită pentru beneficiile pe care le are datorită cantității de căpșuni. Acestea sunt niște fructe care îți ajută foarte mult organismul să se mențină sănătos, plin de energie.

Căpșunile fac foarte bine pentru aproape toate organele noastre. Sunt recomandate celor care suferă de anemie. Ține procesul de îmbătrânire la distanță. Sunt bune pentru cei care au probleme cu tensiunea arterială. Dacă ai probleme cu rinichii poți să consumi căpșuni.

Căpșunile vor reduce de asemenea și din colesterorul rău.