eDelicios

Desert fără coacere – tort cu pișcoturi, ciocolată și piersici

Dacă ar fi facem un sondaj, probabil foarte multe gospodine ar spune cu mâna pe inimă că preferă mai degrabă să pregătească un fel de mâncare ce nu are nevoie de coacere, decât să piardă zeci de minute lângă cuptor să supravegheze preparatele.

Bineînțeles, și bucatele care au nevoie de pregătire termică merită din plin efortul doar că uneori este mai simplu și mai la îndemână să faci ceva care are nevoie de doar puțină răcire.

Pentru că suntem în toiul verii, și pentru că nu ne putem lipsi totuși de deserturi, îți vom prezenta astăzi o rețetă de tort cu pișcoturi, cu ciocolată și cu piersici.

Este adevărat că vei avea nevoie de mai multe ingrediente ca să pregătești acest desert delicios, dar rezultatul final va merita, cu siguranță.

Vei folosi 250 de grame de brânză de vaci, 375 de mililitri de lapte de vaci, 2 linguri cu zahăr, 15 grame de gelatină, 1 pachet de pișcoturi, 70 de grame de dulceață din piersici, 3 piersici, 1 lingură cu cacao, esență de rom, câteva linguri cu lapte ca să stropești pișcoturile, 150 de grame de ciocolată, 200 de mililitri de frișcă și vișine pentru decorul prăjiturii.

Pentru început pune gelatina în lapte și las-o să se încălzească la focul de la aragaz dat pe minim. După ce laptele se va încălzi puțin, gelatina se va topi. Atunci va fi nevoie să iei vasul de pe aragaz și să amesteci în compoziție brânza de vaci. Adaugă și cantitatea de zahăr și mai amestecă.

Ia o formă pentru copt, preferabil cu pereții detașabili și pune pe fundul ei un strat de pișcoturi. Peste ei întinde jumătate din crema de brânză. Restul de pișcoturi va trebui să le ungi cu dulceața de piersici și să le lipești 2 câte 2.

Stropește-le mai apoi cu puțin lapte, după ce l-ai amestecat în prealabil cu esența de rom. Pune-le și pe ele în tavă, peste crema de brânză. Spală și taie piersicii și pune-i și pe ei peste stratul precedent.

Amestecă crema rămasă cu cacao, și toarnă această compoziție peste feliile de piersici. Cel mai bine este să ții prăjitura la rece peste noapte, dar dacă nu ai această posibilitate, încearcă să o lași pentru măcar câteva ore.

După ce scoți vasul din frigider, scoate-i pereții detașabili și decorează desertul cu frișcă, cu bucăți de ciocolată, cu felii de piersici și cu vișine. Ți-am propus această rețetă în perioada verii și pentru că este perioada persicilor îi poți folosi pe cei proaspeți.

Dar dacă îți plac persicii poți să îi folosești și pe cei din compot, dar trebuie să știi că gustul va fi unul diferit.

Prăjitura cu pișcoturi și cu piersici îți va luat relativ puțin timp pentru pregătire, dar poți sta liniștit pentru că va fi pe placul tuturor pentru că are mai multe ingrediente, care împacă aproape toate gusturile posibile.

O poți pregăti atât pentru zile obișnuite petrcute alături de cei dragi, cât și pentru petrecere cu invitați speciali, va fi un adevărat succes indifferent în orice situație.