eDelicios

O rețetă veche, din caietul bunicilor – Prăjitura Regina Maria

Probabil majoritatea celor care au o pasiune aparte pentru deserturi, vor fi de acord că cele mai bune deserturi sunt cele cu mai multe feluri de cremă, cu glazură și dacă are mai multe blaturi diferite între ele reprezintă un deșert și mai bun.

Așa că astăzi ne-am gândit să îți prezentăm anume o astfel de rețetă de prăjitură. Pe lângă numele deosebit pe care îl are, prăjitura Regina Maria este una extrem de delicioasă. Are crema fină, 2 blaturi diferite, dintre care unul conține nucă de cocos.

Este un desert special care merită să stea pe masa ta de sărbătoare, pentru că nu-ți vei dezamăgi invitații cu el.

Rezultatul te va lăsa plăcut surprins. Dar și procesul te va încânta pentru că nu vei avea nevoie să pornești cuptorul și tot ce vei pregăti pe aragaz nu îți va răpi prea mult timp.

Ca să îl obții vei avea nevoie de 6 ouă, 7 linguri de zahăr, 2 linguri de apă, 7 linguri de făină.

Pentru al doilea blat pregătește alte 6 ouă, 250 de grame de zahăr, 150 de de grame de nucă de cocos, 2 linguri de făină.

Ca să faci crema vei folosi 6 gălbenușuri, 12 linguri de zahăr pudră, 300 de grame de unt, și o esență de vanilie.

Bate pentru primul blat albușurile spumă tare, cu zahărul, și cu apă. Adaugă după aceea gălbenușurile și făina.

Pune în tava de copt puțină făină și unt. E de preferat ca aceasta să fie mai mare. Dă la cuptor tava până se coace blatul.

Sparge ouăle din cele pentru al doilea blat, și bate cu zahăr doar albușurile. Adaugă nuca de cocos, și apoi făina.

Procedează la fel ca în cazul primului blat și după ce ai scos ambele blaturi lasă-le la răcit, dar nu la frigider.

De la al doilea blat vei rămâne cu 6 gălbenușuri. Fierbe-le la abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudră până se obține un amestec dens și mai îngroșat.

Lasă-l să se răcească și după aceea amestecă-l cu untul frecat cu cele 4 linguri de zahăr pudră.

Dacă vrei să fie mai dulce, adaugă din zahărul pudră. După aceea adaugă și cantitatea de vanilie. După ce ai terminat toți pașii va trebui să începi să montezi prăjitura.

Pune pe un platou primul blat, acoperă-l cu cremă, și fixează atent și al doilea blat. Peste el va trebui să pui glazura de ciocolată și fulgii de cocos, care are o rețetă simplă.

Amestecă pe aragazul pornit 150 de grame de zahăr pudră, cu 2 linguri de cacao, 3 linguri de apă și 3 linguri de ulei. Tu decizi cât de elastică va fi.

Adaugă uleiul la final, după ce ai luat de pe foc vasul. Așteaptă să se răcească puțin, dar ai grijă să nu devină prea groasă ca să o poți întinde.

Pentru că lucrezi cu blat poți folosi glazura așa fierbinte. În creme nu este recomandat însă acest truc.

Lasă prăjitura la rece ca să aibă timp aromele să se amestece. Când e complet rece o poți servi. Preferabil chiar a doua zi când este întărită complet.