eDelicios

Rețeta pentru un prânz consistent: cartofi la cuptor cu roșii, mozzarela și șuncă

Pentru că avem un stil de viață foarte agitat, de foarte multe ori, din lipsă de timp, sărim peste micul dejun și preferăm să mâncăm ceva rapid, doar ca să ne țină de foame, fără ca să ne hrănim cu adevărat.

Dacă acesta este și cazul tău, atunci trebuie să știi că e nevoie să depui măcar un pic de efort ca să îți pregătești un prânz ca să nu riști să mănânci ceva despre care să nu știi cum a fost făcut.

Și în plus treaba ta nu trebuie să se oprească aici. Atunci când mănânci în general, dar mai ales de prânz, încearcă să fii cât mai liniștit, să mesteci încet, să te concentrezi doar pe mâncat.

Nu folosi telefonul deloc, sau nu te implica într-o discuție, sau nici într-un caz să nu fi nervos cât mănânci. Ideal ar fi să combini la aceea masă doar alimente care se completează reciproc, ca să îți facă bine, dar să nu te afecteze în mod negativ pentru restul zilei.

Dacă nu ai nicio idee despre ce ai putea găti, te putem ajuta cu o variantă foarte ușor de gătit și foarte sănătoasă.

Vei avea nevoie de: opt cartofi de mărime medie, de trei roșii, de un ou, de patru linguri de smântână, de jumătate de ardei gras roșu, de o ceapă mică, de 50 de grame de mozzarela. de 50 de grame de șuncă, de prătrunjel proaspăt și de sare și piper.

Unge o tavă din ceramică cu unt. Amestecă cât mai bine oul și smântâna într-un vas, cu pătrunjelul proaspăt tocat mai mărunt, cu șunca tăiată sub forrmă de ccubulețe, cu sarea și cu piperul.

Fierbe după aceea cartofii, cu tot cu coajă pentru un sfert de oră, dar nu îi lăsa să se facă de tot. Când s-au răcit cartofii curăță-i de coajă și taie-i felii mai subțiri.

Pune în vasul cu unt jumătate din cartofii tăiați, dă-i cu piper și cu sare. Spală-lă roșiile și taie-le rondele. Jumătate din roșii pune-le peste cartofii din vas, și peste roșii pune jumătate din ceapă, după ea, pune sosul din ou, din pătrunjel din șuncă și din smântână.

După aceea repătă toți pașii în aceeași ordine. Fă în acest fel până atunci când termini toate ingredientele. La final pune bucățile de brânză mozzarela tăiate cubulețe.

Pune în cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute la temperatura de 160 de rade. Când scoți vasul, pune deasupra pătrunjel proaspăt și poți să mânânci această combinație imediat.