eDelicios

Secretul dezvăluit de marii chefi italieni. De ce să fierbi pastele cu două minute mai puțin

Fierberea pastelor cu două minute mai puțin decât timpul recomandat are câteva avantaje, în funcție de felul de mâncare pe care îl pregătești:

  1. Gătire suplimentară în sos: Dacă intenționezi să combini pastele cu un sos și să le mai gătești împreună pentru câteva minute, pastele vor continua să se gătească în sos. Fierberea inițială mai scurtă previne supra-gătirea pastelor, asigurându-te că acestea vor avea textura ideală (al dente) la final.
  2. Preparare pentru caserole: În cazul în care faci o caserolă sau un preparat la cuptor care implică paste, acestea vor continua să se gătească în cuptor. Fierberea lor mai puțin inițial previne ca pastele să devină prea moi și lipicioase în produsul final.
  3. Consistență și textură: Pastele gătite al dente (ușor tari la mestecat) au o textură mai plăcută și sunt preferate de mulți oameni. Această textură poate fi pierdută dacă pastele sunt fierte prea mult.
  4. Controlul gătitului: Fierberea pastelor mai puțin inițial îți oferă un control mai mare asupra gătitului. Poți să ajustezi mai ușor consistența finală în funcție de preparatul dorit și de preferințele personale.
  5. Evitarea pastelor moi: Pastele supra-gătite devin moi și lipicioase, ceea ce poate afecta negativ experiența culinară. Gătitul mai puțin inițial previne această problemă.

Aceste motive sunt valabile în special pentru rețetele în care pastele sunt supuse unui gătit suplimentar după fierberea inițială. Deci, ajustând timpul de fierbere, poți obține pastele cu textura și consistența dorită în preparatele tale.