eDelicios

De ce nu e bine să faci piureul cu mixerul

De ce nu este indicat să folosești mixerul pentru piure?

Când cartofii sunt fierti, ei absorb apă, determinând umflarea pereților celulari. Atunci când bucățile de cartofi fierte sunt procesate rapid cu mixerul la viteză maximă, se eliberează o cantitate excesivă de amidon.

Această procedură duce la obținerea unei texturi elastice în piure, în locul texturii cremoase pe care o dorim, conform explicațiilor unui bucătar.

Pentru a obține un piure cremos, este recomandat să folosești un zdrobitor sau o presă practică. Astfel, cantitatea de amidon eliberată din cartofi va fi controlată, evitându-se excesul sau insuficiența de amidon.

De asemenea, este crucial să alegi cartofii potriviți, care să aibă un conținut moderat de amidon. În caz contrar, riscul de a obține un piure dens este ridicat.

Un alt truc pentru a obține un piure cremos este să folosești un lichid gras în care să fierbi cartofii. În loc să îi fierbi în apă simplă cu sare, este recomandat să îi fierbi în smântână sau lapte cu unt. În acest fel, cartofii absorb grăsimea, devenind mai pufoși și conferind piureului o consistență mai fină.