Soluții pentru îndepărtarea mirosului de pește: cum să faci ca casa să nu mai miroasă
Peștele este o parte integrantă a dietelor multor persoane, iar cei care au optat pentru un regim vegetarian sau vegan apreciază, de asemenea, beneficiile acestuia. Cu toate acestea, aroma specifică a peștelui, în special atunci când este prăjit sau gătit la tigaie, poate ridica unele probleme, determinând mulți gospodari de weekend să ezite să-l pregătească în propria bucătărie.
Dar nu trebuie să-ți faci griji în acest sens. Există un truc binecunoscut printre gospodine care le permite să evite această problemă de fiecare dată. Poți prăji peștele fără să-ți faci griji că mirosul va persista ore întregi în casă. Pentru asta, trebuie doar să deschizi fereastra înainte de a începe gătitul și să folosești hârtie de copt în tigaie.
Adaugă ulei în tigaie și așază bucățile de pește cu puțin spațiu între ele. E important să strângi bine marginile hârtiei de copt pe marginea tigăii. Efectul este remarcabil: mirosul nu va persista în casă iar peștele va fi gata în doar 5-6 minute. După ce termini gătitul, îndepărtează simplu hârtia de copt și bucură-te de preparatul tău fără să-ți faci griji în privința mirosului.
Un alt truc
O altă metodă eficientă este să adaugi câteva felii de măr sau să storci jumătate de lămâie în uleiul încă rece, înainte de a începe prăjirea. Acest amestec de ulei și lămâie va elimina mirosul nedorit.
Indiferent de metodă, este recomandabil să așezi bucățile de pește pe un strat de șervețele de bucătărie după ce le-ai scos din tigaie. Acest lucru va absorbi excesul de grăsime.
Unele gospodine preferă să treacă bucățile de pește prin făină sau mălai înainte de a le prăji. Mălaiul conferă o crustă crocantă, în timp ce interiorul rămâne moale și suculent.
Peștele astfel preparat poate fi servit cu un sos de mujdei de usturoi și smântână sau cu roșii zdrobite și mămăligă.