eDelicios

Cea mai bună salată orientală de post. Cât se lasă cartofii la fiert. Secretul care o face foarte gustoasă

Salata orientală se numără printre cele mai iubite preparate de post din bucătăria românească. Se face ușor, cu ingrediente la îndemână, iar dacă ții cont de câteva trucuri, vei obține cea mai bună salată orientală de post. Ce fel de cartofi trebuie să folosești și cât timp se lasă aceștia la fiert.

Așa faci cea mai bună salată orientală de post
Ingrediente:
Mod de preparare:
PlayUnmute
Fullscreen
Așa faci cea mai bună salată orientală de post
În perioadele de post, dar și în momentele în care nu ai poftă să consumi carne, dar vrei să prepari ceva rapid și sățios, o salată orientală poate fi alegera perfectă. Se face ușor, din ingrediente la îndemână, este un preparat ieftin și savuros și poate fi pregătită cu orice ocazie.

Acest ingredient care face diferența

Trucul bucătarilor iscusiți.
Ingredientul principal îl reprezintă cartofii, iar pentru un rezultat ca la carte, trebuie să fii atent la timpul de fierbere, dar și la tipul de cartofi pe care îi folosești. Pentru a nu deveni sfărâmicioși, cartofii trebuie să fie fierți în coajă și nu pentru mult timp. De asemenea, este ideal să folosești cartofi roșii, pentru că aceștia sunt cei mai potriviți pentru salate.

Pentru a curăța cât mai ușor cartofii, poți apela la un truc. Înainte de a-i pune la fiert, crestează coaja pe mijloc, de jur împrejur. După ce cartofii au fiert și s-au răcit, tot ce mai ai de făcut este să răsucești coaja într-o parte și în alta și se va desprinde imediat de pe cartofi. În câteva secunde, cartofii vor fi curățați și tot ce mai ai de făcut este să îi tai cubulețe.

Cea mai bună salată orientală de post
Cartofii roșii sunt cei mai potriviți pentru salata orientală
Ingrediente:
1/2 kg cartofi roșii
200 g măsline negre fără sâmburi
1 ceapă roșie mare
6-7 bucăți gogoșar în oțet
2-3 castraveți murați
sare
piper
2 linguri ulei
2 linguri maioneză vegetală (opțional)
verdeață (opțional)

Mod de preparare:
Spală cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare. După ce apa dă în clocot, lasă cartofii să fiarbă timp de 30 de minute, după care testează-i cu furculița. Dacă aceasta intră ușor în cartofi, înseamnă că sunt fierți. Scoate-i din apa clocotită și toarnă apă rece peste ei, astfel încât să se curețe ușor. Între timp, taie ceapa roșie julien, castraveții felii și gogoșarul fâșii. Dacă măslinele sunt prea mari, taie-le și pe acestea pe jumătate.

După ce cartofii s-au răcit, pot fi curățați de coajă și tăiați cubulețe. Dacă ai respectat timpul de fierbere și cartofii nu au fost fierți prea mult, nu vor fi sfărâmicioși atunci când îi tai. Pune cartofii într-un bol încăpător și adaugă și celelalte ingrediente tăiate peste ei. Pune sare după gust și 2 linguri de ulei. Dacă folosești maioneză vegetală, renunță la ulei. Amestecă toate ingredientele, având grijă să nu zdrobești cartofii. Poți adăuga verdeață proaspăt tocată deasupra. Salata orientală se servește rece, ca fel de mâncare de sine stătător sau alături de alte preparate de post.