eDelicios

Ce poti sa faci cu apa in care ai fiert cartofii

Bunica mea nu arunca niciodata apa in care au fiert cartofii. O punea in sticla si a doua zi o folosea la o supa de pui. Ba chiar o folosea si la paine. Uite ce am mai invatat de la ea!

Nu arunca apa in care au fiert cartofii. Strecoara bucatelele mici de pulpa si de coaja, sa fie cat mai curata si las-o sa se raceasca. Iata ce poti face cu aceasta apa bogata in amidon, potasiu, vitamina B12 si electroliti.

Curata tenul si il face mai delicat. Cu apa in care au fiert cartofii se strecoara si se tine la frigider doua ore.

Apoi se curata tenul de mai multe ori pe zi, mai ales dupa ce te-ai machiat. Amidonul combate efectele acide ale machiajului si face tenul mai catifelat.

Face sosul mai gustos. Daca pregatesti carne cu sos sau un sos din rosii pentru friptura, pune apa in care au fiert cartofii, deoarece amidonul leaga sosul si il face mai bun.

Foloseste apa de la cartofi pentru ciorba sau supa. Daca faci un piure si in acelasi timp vrei sa pregatesti si o supa, foloseste apa de la cartofi. Supa va fi mai legata si mai gustoasa.

Si painea e mai gustoasa cu apa in care au fiert cartofii. Cine pregateste paine de casa e bine sa foloseasca apa de la cartofi. Painea va creste mai pufoasa si va avea un gust mai dulce si mai bun.

Nutrienti pentru plante. Uda plantele din ghivece cu apa in care au fiert cartofii, dar numai daca nu ai pus deloc sare. Apa cu amidon si minerale este un ingrasamant bun mai ales pentru plantele decorative prin frunze.

Lustruieste argintaria. Pune tacamurile sau bijuteriile din argint in apa calduta in care ai fiert cartofii. Se pare ca amidonul dizolva depunerile de pe obiectele din argint si acestea sunt mai usor de curatat dupa cateva ore.

Inmoaie hrana uscata pentru caini si pisici. Datorita continutului mare de potasiu si de vitamina B, apa in care au fiert cartofii este indicata si pentru animale, mai ales daca nu suporta laptele.

Poti inmuia hrana uscata sau o poti folosi pentru o fiertura hranitoare.