eDelicios

Negresa pufoasa si cremoasa – un desert fascinant ce cucerește imediat!

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri delicioase. Negresa cu nuci și alune este un desert aromat și cu gust intens de ciocolată. Se prepară ușor, blatul este ușor umed și se combină perfect cu frișca și crema de ciocolată. Merită să încercați neapărat și voi această negresă, cu siguranță vă veți îndrăgosti de gustul ei divin.

Ingredients for Blat
230 g Unt
230 g Zahăr
30 g Cacao
250 ml Lapte
4 bucăți Ouă
250 g Făină
8 g Praf de copt
150 g Miez de nucă măcinat

Ingredients for Însiropat
80 ml Lapte
Ingredients for Cremă albă
250 g Frișcă lichidă 33%
3 linguri Zahăr pudră

Ingredients for Cremă de ciocolată
150 g Ciocolată neagră 55%
250 ml Lapte
1 linguriță Amidon de porumb
80 g Zahăr
1 lingură Cacao
1/4 plic Sare
150 g Alune mărunțite

Instructions

  1. Preparați crema de ciocolată: dizolvați amidonul în 50 ml de lapte. Într-o cratiță turnați 200 ml de lapte, adăugați zahărul și sarea. Când începe să fiarbă, adaugați amidonul dizolvat, amestecați și gătiți timp de 2-3 minute până se îngroașă.
  2. După câteva clocote, luați crema de pe foc adăugați ciocolata tocată mărunt și pudra de cacao. Amestecați ingredientele pană se omogenizează și se topește de tot ciocolata. Când crema este gata, se lasă la răcit și se amestecă cu alunele tocate mărunt.
  3. Preparați blatul: puneți untul cubulețe într-o cratiță la foc mic. Adăugați zahărul, pudra de cacao, amestecați și adăugați laptele. Se lasă să fiarbă pană se topește zahărul amestecând continuu. Luați de pe foc și lăsați la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.
  4. Bateți albușurile spumă. Separat, într-un bol amestecați făina cu praful de copt și o încorporați în sosul călduț, amestecați bine cu telul apoi adăugați gălbenușurile. Amestecați compoziția și încorporați albușurile bătute, amestecați pană obțineți un aluat omogen.
  5. Apoi adăugați miezul de nucă tocat și amestecați ușor. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25×35cm) tapetată cu hârtie copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.  
  6.  Scoateți blatul pe un suport de sârmă și lăsați-l să se răcească complet. Apoi îl însiropați cu laptele rece și-l porționați în pătrate egale, circa 12 pătrate.           
  7. Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră până devine fermă și o distribuiți uniform peste prăjitură. Peste frișcă distribuiți uniform crema de ciocolată cu alune. Dați prăjitura la rece pentru minim 3 ore.

8. Savurați cu plăcere!