eDelicios

Prăjitură cu cremă de lapte și miez de nucă – Rețetă nemțească

Ingrediente pentru blat:

280 g făină
230 ml apă fierbinte
220 g zahăr
100 g unt
100 g cacao
240 ml lapte lingurițe praf de copt
2 ouă
1/2 linguriță sare
esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

250 ml lapte condensat
150 g nucă de cocos
180 g zahăr
1 linguriță amidon
2 gălbenușuri de ou
esență de vanilie
1 linguriță de apă
130 g miez de nucă
120 g unt

Ingrediente pentru decor:

40 g ciocolată neagră
miez de nucă

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm cacao, zahărul și sarea. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm laptele și amestecăm cu ajutorul unui mixer. Adăugăm oul, esența de vanilie și untul topit în cuptorul cu microunde. Mixăm foarte bine, pe urmă adăugăm 230 ml de apă feirbinte. În final, trebuie să obținem un aluat moale, omogen, asemanător cu cel de tartă.

3. Aluatul obținut se împarte în 3 părți egale. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt, se toarnă uniform o parte de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 20 minute.

Verificăm dacă este copt cu ajutorul unei scobitori. Se lasă la răcit pe un grill și procedăm la fel cu restul de aluat. În final trebuie să obținem 3 foi de blat de dimensiuni egale.

4. Pentru cremă, într-un bol separat se adaugă laptele condensat cu amidon. Se amestecă cu ajutorul unui mixer până la omogenizare. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

5. Într-un bol separat, batem gălbenușurile de ou, cu untul topit pe baie de aburi. Adăugăm esența de vanilie și mixăm.

6. În final, turnăm amestecul de gălbenușuri peste compoziția de lapte și amidon. Amestecăm foarte bine și punem crema obținută pe foc mic. Timp de 10-15 minuute, amestecăm energic până obținem o cremă densă.

7. Miezul de nucă se prăjește câteva minute într-o tigaie încinsă fără ulei, pe urmă se adaugăm in crema pregătită anterior.

8. Pentru a forma prăjitura, tapetăm un blat cu o treime din cremă iar pe deasupra adăugăm următorul blat. Procedăm la fel. În final, tapetăm tortul cu crema rămasă și decorăm cu ciocolată sau miez de nucă.

Să o savurați cu drag!