Bicarbonatul de sodiu plus putin peroxid de hidrogen pot fi secretul pe care-l cautai de ani de zile pentru a „salva” oalele si tigaile arse. Am vazut de-a lungul timpului tot felul de metode, cu nisip, cu faina, cu diverse substante chimice, insa nici una nu functioneaza la fel de bine ca aceasta.
În plus, nu va fi nevoie să vă curățați mâinile de substanțele chimice, rețeta este destul de simplă! Încercați, veți fi plăcut uimite de rezultat!
Ai nevoie de urmatoarele „ingrediente”
2 linguri peroxid de hidrogen 3%;
1/2 cană bicarbonat de sodiu;
1 linguriță soluție de spălat vasele.
Nota informativa: peroxidul de hidrogen este de fapt apa oxigenata si se gaseste la orice farmacie. Este si destul de ieftin, costand in jur de 10 lei o sticla.
Cum preparam solutia pentru curatat vasele?
Amestecați toate ingredientele enumerate mai sus și bateți compoziția, astfel incat să obțineți o solutie omogena.
Dacă e nevoie, mai adăugați puțin peroxid de hidrogen, insa, de obicei, 2 linguri sunt suficiente.
Cum spalam vasele cu ea?
Aplicați soluția pe suprafețele murdare de grasime sau cele afumate. Puteti aplica fara griji pe orice fel de vase, deoarece solutia in sine nu le va afecta.
Lăsați timp de 10-15 minute.
Frecați tigaia cu o perie rigidă și soluție de curățat.
Clătiți cu apă caldă sub jetul de la robinet.
Recomand ca procedura sa fie efectuată în mănuși, sa nu va stricati unghiutele.
Vasele vor fi ca noi! Nu este o reclama la nimic, nu este nimic magic, va recomand, cand aveti putin timp liber, sa incercati aceasta metoda si sa-mi scrieti pe facebook ce rezultate ati obtinut. Eu personal am fost foarte incantata si de aceea mi-am propus sa scriu aceasta postare.Mult spor!
Update: am primit intrebari cu privire la peroxidul de oxigen. Acesta mai este numit si Apa Oxigenata si este o solutie dezinfectanta sigura, netoxica, de uz general, cu proprietati antiseptice si hemostatice.
Distruge germenii prin oxidare, fiind eficienta impotriva bacteriilor, parazitilor, virusurilor si toxinelor. Se foloseste pentru curatarea si asepsia plagilor cutanate benigne, precum si pentru oprirea sangerarii acestora, favorizand epitelizarea tesuturilor.