eDelicios

Vânăta, cea mai căutată legumă a sezonului! Trucul prin care obții o salată de vinete perfectă

VINETELE CONȚIN NUMEROASE VITAMINE ȘI MINERALE, MOTIV PENTRU CARE AU DEVENIT UN ALIMENT LA MARE CĂUTARE ÎN BUCĂTĂRIA GOSPODINELOR.

În plus, gustul desăvârșit al salatei de vinete fac din această legumă un adevărat deliciu culinar. Iar dacă și ție îți place această gustare, trebuie să știi câteva trucuri pentru prepararea sa.

Varianta cu maioneză conţine mai multe calorii, iar cea mai sănătoasă şi recomandată este salata de vinete cu ceapă, puţin ulei de floarea soarelui, sare şi piper.

Atenție, uleiul de măsline nu este recomandat în salata de vinete pentru că poate da un gust amar.

Iata cum se pregateste cea mai buna salata de vinete:

INGREDIENTE:

7 vinete medii

2 cepe mici galbene sau roşii

150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui

câteva frunze de pătrunjel pentru décor

câteva roşii – de folosit la decorarea salatei

sare

piper negru

Mod de preparare a salatei de vinete:

Vinetele se spală şi se şterg de apă cu un prosop din bumbac. Vinetele se pot coace în 2 feluri: în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, pusă direct pe ochiul aragazului. La cuptor se coc în aproximativ 1 oră şi 25 minute, la o temperatura de 150 grade.

După primele 30-35 minute, se deschide cuptorul şi se întorc pe cealaltă parte. Dacă le coacem la flacăra aragazului pe o tablă, vinetele trebuie să fie întoarse mai des, în funcţie de gradul de coacere. Când sunt gata, sunt puse la răcit într-o cratiţă.

După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se spală bine, fără a se tăia cotorul. Cât timp se scurg vinetele după coacere?

Din experienţa proprie am aflat că timpul minim este de 30 minute, dar noi vă recomandăm să le ţineţi minim 45 de minute, pentru a evita gustul amar al salatei. Vinetele se toaca cu un tocator din lemnDupă ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, cu un cuţit de lemn şi se toacă mărunt. Între timp, pe un tocător de lemn, se toacă ceapa foarte mărunt.

Vinetele sunt puse într-un blender şi se mixează 1-2 minute. Se adaugă uşor o parte din ulei. Se continuă mixarea. După ce s-au amestecat foarte bine, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă.

Se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust. Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel. Se serveşte rece, însoţită de ardei copţi în oţet.

Loading...