Carnea de pui este unul dintre cele mai des folosite tipuri de carne. Este foarte ușoară pentru digestie, se pregătește ușor și repede și în plus, se poate combina cu mai multe feluri de mâncare și ingrediente.
În mai puțin de o oră vei reuși să pregătești pulpele de pui. Iar această rețetă este cu atât mai delicioasă cu cât îți place tarhonul în preparatele culinare.
Desigur, pentru a pregăti acest fel de mâncare foarte special vei avea nevoie de ingrediente comune, pe care le ai deja în bucătărie.
Vei avea nevoie de 2 pulpe de pui întregi, de 300 de grame de smântână, de 2 cepe mici, de 1 căpățână de usturoi, de 2 lingurițe de amidon, de puțin unt, de sare și de piper pentru condimentat și de tarhon, desigur.
Încinge puțin unt într-o tigaie, iar până atunci spală și taie pulpele în jumătate. După aceea pune-le pe foc ca să se rumenească pe toate părțile. Curăță, spală și toacă cât mai mărunt ceapa și pune-o peste pulpe. După aceea întoarce pulpele pe cealaltă parte.
Adaugă în tigaie și apă, atât de multă încât să le cuprindă. Acoperă vasul cu un capac și lasă această compoziție să fiarbă la foc cât mai mic. Când pulpele vor fi aproape gata, scoate de pe ele capacul și lasă-le să mai fiarbă până când va mai scădea puțin sosul.
Între timp, dizolvă amidonul cu 2 linguri de apă și apoi amestecă această compoziție cu smântâna. După aceea mai subțiază amestecul cu puțin sos și adaugă întreaga compoziție în tigaie. Lasă să fiarbă întregul amestec în așa fel încât sosul să se îngroașe.
Acum vei putea să condimentezi tot amestecul cu sare și cu piper după gust. Abia la final va fi nevoie să adaugi usturoiul curățat și spălat.
După aceea toacă foarte mărunt și tarhonul și pune-l și pe el în tigaia cu restul de ingrediente. Lasă compoziția să mai fiarbă un pic și după 2 clocote poți să oprești cu totul focul aragazului.
Pulpițele de pui se servesc în general fierbinți, preferabil alături de o mămăligă aburindă.
Dacă nu ești foarte familiarizat cu tarhonul, să știi că cesta este un ingredient foarte bun care dă o aroma foarte puternică tuturor preparatelor.
Este foarte bun pentru mâncărurile pe bază de pui, la fel ca în rețeta de astăzi, apoi îl mai poți folosi și pentru cele făcute din pește, din fructe de mare, din legume sau chiar din produse lactate.
Tarhonul este un ingredient important și pentru pregătirea diferitor feluri de sosuri. Și nu în ultimul rând acesta poate fi folosit și pentru conservarea pentru iarnă.
Vei avea nevoie de frunze proaspete de tarhon și de sare cu oțet de 9 grade. Spală bine frunzele și după aceea sărează-le pentru jumătate de oră și îndeasă cât mai multe bucăți în mai multe borcane mici.
Peste ele pune oțetul. La final închide bine borcanele cu capace. Vei vedea că această compoziție se va transforma într-un produs foarte aromat și o vei putea folosi chiar și pentru salatele proaspete, fără să simți un gust neplăcut de oțet.