Cheesecake-ul este cunoscut drept un desert foarte des folosit mai ales în America. Dar nu numai, așa că astăzi îți vom propune spre atenție o rețetă foarte bună de cheesecake polonez.
Despre această prăjitură majoritatea gospodinelor spun că se face foarte ușor și foarte multe dintre ele aproape că regret că nu știau această rețetă mai devreme. La prima vedere s-ar putea să ai impresia că se face greu pentru că vei avea nevoie de mai multe ingrediente.
Dar pe măsură ce vei realiza fiecare pas al rețetei, vei vedea că lucrurile stau cu totul altfel și că rezultatul oricum merită orice efort.
Pregătește pentru blat 75 de grame de zahăr pudră, 1 ou, 100 de grame de unt, 150 de grame de făină, 150 de mililitri de lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic cu praf de copt, 2 plicuri de zahăr vanilat.
La umplutură vei folosi 2 ouă mari, jumătate de kilogram de brânză, 150 de grame de zahăr, 2 plicuri cu zahăr vanilat, 1 lingură cu făină, 100 de grame de stafide. Vei glazura prăjitura cu 3 linguri de apă, 3 linguri de cacao, 1 lingură cu unt, 4 linguri cu zahăr.
Pentru blat freacă oul cu zahărul. Adaugă după aceea și untul ținut la temperature camerei. Amestecă din nou foarte bine ca să omogenizezi compoziția. Cerne făina și amestec-o cu praful de copt, apoi adaugă și zahărul vanilat și cacao. Adaugă laptele peste amestecul din ou. Apoi acesta se amestecă și cu cel din făină.
Mixează până omogenizezi tot amestecul. După aceea ea o tavă, dacă se poate să fie rontundă cu diametrul de 26 de cemntimtri.
Pune în ea hârtie de copt și apoi toarnă doar 3 părți din tot întregul. Ține apoi tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade pentru fix 12 minute, nici mai mult, nici mai puțin.
Până atunci poți să pregătești umplutura pentru cheesecake. Ia un bol mai mare și amestecă în el pentru început ambele tipuri de zahăr. Adaugă apoi brânza și ouăle și amestecă-le foarte bine. Adaugă și făina cu stafidele, și mai amestecă până când vei obține un fel de pastă cremoasă.
După ce expiră timpul scoate din cuptor blatul copt și întinde pe el cât mai uniform umplutura din brânză. Peste brânză mai pune și restul de aluat și dă din nou tava în cuptor, de această dată pentru aproximativ 30 de minute.
Apoi scoate tava și lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei. Ai grijă să scoți hârtia de copt cu mare atenție ca să nu strici forma prăjiturii. Acum poți să te ocupi să faci și ultima parte a prăjiturii, glazura. Va fi nevoie să procedezi în felul următor: ia toate ingredientele și amestecă-le între ele.
Amestecă-le cât timp sunt încă pe foc și după aceea pune glazura pe blat, dar doar după ce glazura este măcar un pic răcită. Este un desert savuros, potrivit mai ales pentru ocaziile speciale, pentru copii capricioși și nu numai.
Vei vedea că îl vei face chiar și în zile obișnuite, la cât de bun e.