Aperitivele sunt foarte potrivite mai ales în perioada sărbătorilor, atunci când avem pe masă mai multe feluri de mâncare. Foarte potrivite și ușor de făcut sunt ouăle umplute. Se mănâncă de regulă foarte repede și sunt pe placul tuturor.
În cele mai multe situații găsim ouă umplute exclusiv cu pateu, așa că în cazul în care îți plac ouăle făcute în așa fel, și totuși vrei să testezi o altă variantă a lor, poți încerca rețeta propusă de noi astăzi.
Este vorba tot de ouă umplute, doar că de această dată cu piept de pui. Sub această formă sunt chiar mai sănătoase decât cele clasice și desigur mai sățioase și mai bune.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 10 ouă, de jumătate de piept de pui, de 1 lingură cu muștar, de 3 castraveți murați, de 1 lingură mica de unt, de sare, de piper, de ulei și de zeama de la o lămâie.
Spală în primul rând jumătatea de pui și după aceea tai-o bucățele. Ia o cratiță de dimensiuni mai mici, pune în ea niște apă, adaugă mai apoi și sare cu piper iar la final pune și carnea de pui mărunțită.
Într-o altă cratiță pune la fiert doar 9 din cele 10 ouă. Adaugă peste ele și puținî sare ca să grăbești procesul de fierbere. Lasă-le să stea suficient pe foc în așa fel încât să le scoți cât mai tari posibil. După ce au fiert trece-le repede sub un jet de apă rece.
Lasă-le să se răcească foarte bine și doar după aceea curăță-le de coajă. Următorul pas este să tai fiecare ou în jumătate și să scoți cu grijă gălbenușurile din albușuri.
Prepară după aceea un pic de maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare. Dă-l printr-o răzătoare și apoi amestecă-l împreună cu un gălbenuș lăsat crud, de la cel de-al
10 – lea ou, lăsat nefiert.
Adaugă după aceea și cantitatea de muștar și la final pune și uleiul, puțin câte puțin. Dacă vrei, după ulei poți să adaugi și zeama de lămâie ca să nu ți se pară compoziția prea grasă.
Lasă maioneza deoparte și ocupă-te de carnea de pui. Scurge pieptul de pui de apa în exces, acumulată după procesul de fierbere. După ce este răcit complet îl mai poți tăia în bucățele și mai mici, dacă prima oară le-ai tăiat mai mari.
Amestecă după aceea foarte bine carnea cu o linguriță de unt. Ia castraveții murați și chiar dacă sunt mici taie-i în bucățele cât mai mici, în așa fel încât să încapă în ouă.
După ce i-ai tăiat pe toți, amestecă-i împreunî cu pieptul de pui tocat mărunt. Adaugă apoi în această compoziție și o lingură cu maioneza făcută din gălbenușuri. Mixează foarte bine toate ingredientele și după pune în fiecare jumătate de albuș câte puțin din compoziție.
Pune-le cu grijă pe un platou și dă printre spațiile rămase libere cu puțină maioneză. În cazul în care îi place maioneza făcută în cest fel, poți să pui un strat chiar direct pe platou, și după aceea, peste ea, să pui și ouăle umplute cu pieptul de pui.