eDelicios

Gogoșele sărate cu brânză și ouă

Toată lumea știe că gogoșile sunt delicioase indiferent de ingredientele folosite. Acestea ne duc de obicei cu gândul la perioada copilăriei atunci când mergeam de sărbători la bunici și găseam deja aburind un vas mare plin cu diferite prăjituri.

Varianta de gogoși de astăzi este în primul rând sățioasă și desigur absolut delicioasă. Și desigur, ingredientele de care vei avea nevoie îți sunt deja la îndemână sau dacă nu le ai, poți să faci rost ușor de ele.

Pregătește așadar 200 de mililitri de lapte, 3 ouă, 30 de grame de unt, 100 de grame de făină și 150 de grame de cașcaval. Pune într-o cratiță mai mica laptele și untul și lasă-le să fiarbă. După ce a dat laptele în fiert, oprește focul aragazului și după aceea adaugă făina în cratiță.

Începe să amesteci foarte repede până când vei observa că aluatul se desprinde fără problemele de marginile vasului. Adaugă mai apoi și brânza și mai amestecă încă o data toate ingredientele.

Lasă după aceea compoziția să se răcească, și atunci când este încă puțin călduț, adaugă câte un ou și după aceea amestecă de fiecare data foarte bine ca să obții un amestec omogen. Ia o tavă pentru copt pune în ea niște hârtie pentru copt și după aceea folosind o linguriță, toarnă în e amici grămăjoare de aluat.

În cazul în care ai un cornet pentru prăjituri, îl poți folosi pe acesta pentru că îți va ușura foarte mult munca. Setează focul mediu pentru cuptor și după aceea dă tava în el pentru aproximativ 10 minute, în așa fel încât gogoșile să fie potrivit de rumene.

Pentru atunci când îți vei dori niște gogoși potrivite pentru desert, poți să încerci această rețetă care va ieși delicious și vor rămâne încântați toți cei care vor gusta măcar o gogoașă.

Vei avea nevoie de 200 de mililitri de lapte, de 20 de grame de drojdie, de 25 de mililitri de ulei, de 1 lingură cu zahăr, de 1 ou, de coaja de la o lămâie și de la o portocală, ambele rase, 450 de grame de făină și puțină sare.

Ia un vas destul de mare și topește în el drojdia, zahărul în laptele călduț. Pune după aceea și jumătatea din cantitatea de făină, tot uleiul, cojile de citrice, oul. Amestecă foarte bine și după aceea amestecă în compoziție și restul de făină. Lasă-l să se odihnească și să crească.

După minim 2 ore presară făină pe mâini și începe să frâmânți aluatul. Îndinde o foaie groasă de 1 centimetru. Foloosește făină cât ai nevoie. Taie forma de gogoși cu un pahar cu gura mai largă sau cu aparatul special. Ia bucățile de aluat și pune-le în tava cu făină.

Din resturile de aluat mai frământă ca să obții alte gogoși. Atunci când gogoșile sunt suficient de crescute prăjește-le pe ambele părți. Trebuie să știi că este foarte important să ții gogoșile sub capac pentru că vor fi și mai pufoase datorită căldurii din vasul de pe foc.

După ce le scurgi bine de ulei le poți da cu zahăr pudră.