eDelicios

Salată delicioasă de vinete cu usturoi

Ne aflăm în plin sezon în care vinetele sunt vedetele. Din aceste legume se pot găti o mulțime de feluri de mâncare. Toate acestea sunt foarte sănătoase și totuși foarte gustoase.

Vei avea nevoie de 4 vinete mai lungi, de 1 căpățână de usturoi, de 1 legătură de pătrunjel, 100 de mililitri de ulei, sare, piper, pentru consimentare și câteva fire de pătrunjel pentru decorul salatei.

Spală vinetele foarte bine, mai ales dacă acestea sunt cumpărate. După aceea taie-le sub formă de rondele cu grosimea de aproximativ 1 centimetru.

Încinge grillul și pune vintele direct pe el ca să poată să se coacă. Nu uita să înrorci vinetele pe toate părțile.

Pune câteva felii de vinete într-un vas sufficient de mare, peste ele pune câtă sare și cât piper vrei, după gust.

Curăță și spală usturoiul și după aceea toacă-l și adaugă-l uniform pete vinetele sărate. Repetă acești pași până când rămâi fără vinete.

Toarnă uleiul, preferabil ca acesta să fie de măsline, cu multă atenția, în așa fel încât fiecare felie de vânătă să fie acoperită.

Toacă foarte mărunt legătura de pătrunjel și adaugă peste vinete. Apoi dă vasul la rece în frigider pentru mai multe ore.

Dacă vrei, poți să pui lângă vinete și niște felii de pâine prăjită, ca să mai reduci din senzația de uleios pe care o au vinetele.

Cu siguranță mult mai mulți oameni ar mânca vinete dacă acestea nu ar conține atât de mult ulei.

De foarte multe ori anume acest ingredient strică din gustul și din textura pe care o are întregul preparat.

Pentru această situație există însă câteva soluții. Acestea și-au dovedit eficiența de-a lungul anilor. De aceea astăzi îți vom prezenta un truc foarte ușor pe care care îl foloseau chiar bunicile noastre.

Albușul de ou ne va scăpa de excesul de ulei, spun cele mai experimentate gospodine. Pentru început va fi nevoie să speli vinetele și să le tai rondele.

După aceea bate albușurile în spumă tare timp de 1 minut. Apoi cu ajutorul unei pensule unge fiecare felie de vânătă cu puțin albuș, în strat fin.

Prăjește-le după aceea într-o cratiță cu puțin ulei, ai grijă ca focul să fie potrivit de mic ca acestea să nu se ardă.

Întoarce feliile pe fiecare parte ca să reușească să se rumenească complet. După ce sunt gata le putem scoate direct pe un platou, fără ca să mai folosim clasicele șervețele de bucătărie.

Peste vinete putem să tocăm puțină verdeață proaspătă ca aceasta să îi idea un gust mai proaspăt.

Pentru un aspect mai voi al vinetelor poți să coci un ardei gras, roșu. Sau de asemenea îl poți folosi așa crud, tocat sub formă de cubulețe mici pentru că va fi și mai bun preparatul la final.

De asemenea alături de vine poți să mai pui orice legume îți dorești, mai ales dacă le pregătești vara și ai la dispoziție mai multe variante.

Și nu în ultimul rând poți să faci chiar și vinete la cuptor umplute cu carne tocată, simplă sau în amestec.