Pentru că există foarte multe sortimente și branduri de brânză foarte puțini oameni nu preferă acest aliment gătit sau consumat ca atare.
Excepție de la această regulă pot să fie oamenii care au alergii sau intoleranțe la produsele lactate.
Se presupune că brânza conține foarte multe grăsimi saturate. Dar s-a constatat că aceasta să nu fie chiar atât de rea pentru sănătatea noastră pe cât se pare.
Brânza nu doar că nu crește nivelul de colesterol din sânge ci chiar poate să trateze diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și chiar anumite forme de cancer.
De asemenea brânza poate să întărească sistemul imunitar, și chiar să trateze cariile dentare.
Brânza poate să trateze cancerul de ficat și după aceea ajută acest organ să funcționeze la un nivel optim. Ba chiar mai mult, brânza cedar poate să crească chiar și speranța de viață.
Acest lucru se întâmplă datorită unui compus din brânză care este folositor în cadrul anumitor tipuri de cancer care afectează ficatul.
Mai ales persoanele în vârstă trebuie să consume brânză pentru că aceasta le ajută să aibă un sistem imunitar mai puternic. Acest lucru se datorează probioticelor care se găsesc în brânză.
Există un fenomen care se numește paradoxul francez. Toată lumea știe că francezii consumă foarte multă brânză care are foarte multe grăsimi saturate. Cu toate acestea ei trăiesc mai mult.
Pe de altă parte, britanicii consumă de 2 ori mai puțină brânză și din acest motiv ei sunt mult mai expuși bolilor cardiovasculare.
Datorită faptului că oamenii consumă brânză aceștia au un fel de peliculă pe dinți. Aceasta îi apără de carii și de alte boli.
Brânza nu afectează stomacul chiar este bună mai ales în caz de ulcer sau gastrită. În special sunt bune brânzeturile dulci pentru că cele sărate măresc aciditatea.
În plus brânza este bună în cadrul dietelor. Cei care consumă între 3 și 5 porții de brânză pierd mai multe kilograme.
Nu în ultimul rând oamenii care consumă lactate, dar mai ales brânză au rezultate mai bune datorită acestui fapt. Dar te-ai întrebat cum anume se obține aceasta?
Brânza se obține prin coagularea laptelui. Se mai folosește un acid comestibil care este făcut din lămâie sau oțet. Se adaugă un cheag sau se folosește scurgerea parțială a zerului.
În brânză găsim calciul, potasiu, fosfor, magneziu și chiar vitamine. Atunci când mergem la magazin avem foarte multe variante de brânză și uneori ne este dificil să alegem cea mai bună brânză atât pentru gustul și pentru nevoile noastre cât și în funcție de ce anume vrem să gătim.
Din fericire acum putem să să avem chiar la noi acasă produse pe care uneori dăm mult prea mulți bani. În plus în acest fel vei ști exact ce anume conține brânza făcută de tine și o vei putea consuma fără nicio reținere.
Astăzi îți vom prezenta o rețetă simplă pentru brânza de vaci. Vei avea nevoie de un litru de lapte proaspăt, de 240 de grame de lapte bătut, de 2 linguri de zeamă de lămâie și de sare.
Pune întreaga cantitate de lapte pe foc mic la aragaz și amestecă permanent în oală. În momentul în care încep să se facă bule în cratiță, ies aburi și laptele este gata să dea în clocot, pune în oală laptele bătut pe care trebuie să îl ții la temperatura camerei.
Adaugă și zeama de lămâie și amestecă cu grijă până în momentul în care se separă zerul. Lasă compoziția pentru 10 minute să se odihnească.
Între timp pregătește o strecurătoare. Pune o bucată de tifon împăturită în vreo 3 bucăți care să fie destul de mari ca suprafață. Scoate brânza și ține-o la strecurat pentru aproximativ 5 – 10 minute.
După ce s-a scurs destul zer, strânge tifonul și leagă-l la gură. După aceea agață-l cu o sfoară de lingura de lemn deasupra cratiței în care s-a fiert laptele.
Lasă brânza să se scurgă pentru aproximativ o oră. După aceea amestecă și pune sare după gust. Și după aceea mai amestecă.
Pune brânza în frigider pentru câteva ore sau și mai bine pentru a doua zi. Din această brânză făcută de tine poți să gătești rețete așa cum ai proceda și cu brânza cumpărată.
De la plăcinte până la cele mai fine deserturi, toate sunt delicioase datorită brânzei de vaci făcute în casă.