eDelicios

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Ciorbele sunt unele dintre cele mai ușoare feluri de mâncare, atât de făcut cât și de mâncat. În plus de cele mai multe ori sunt și sănătoase.

Și totuși gospodinele evită să le facă acasă. Așa că astăzi îți vom prezenta o rețetă de ciorbă de fasole în pită de casă pe care o poți testa pentru început în locuri cu specific românesc, mai ales în zonele de munte.

Noi bănuim că îți va fi pe plac și vei avea nevoi de rețetă. Așa că, ca să nu te rogi degeaba la bucătarii din restaurant, te ajutăm noi cu toate informațiile pe care trebuie să le știi ca să faci această ciorbă deosebită și ca gust și ca aspect.

Nu știm cum o vei găsi prin restaurante, dar să știi că e neapărat ca în oala ta să pui cimbru și leuștean.

În plus vei mai avea nevoie și de: jumătate de kilogram de fasole uscată, cel mai bine ar fi să ai fasole cu boabe mărunte, pestrițe. Dar merge în general orice tip de fasole ai.

Lista de ingrediente continuă cu 1 ceapă mare, 1 morcov, 1 ardei gras, 2200 de grame de rădăcină de țelină, 1 păstârnac, 1 rădăcină de pătrunjel, 3-4 roșii proaspete sau o cutie cu roșii conservate.

Mai pregătește suc de roșii sau bulion, dacă vrei poți să pui zarzavat, oțet după gust, sare, cimbru, ardei iute, sau piper, verdeață proaspătă. Și puțin ulei.

Pregătește-o în felul următor: alege fasolea, spal-o și pune-o să fiarbă. Apa trebuie să o acopere doar, nu mai multă.

În alt vas fierbe doar apă ca să o poți înlocui repede. Va trebui să schimbi apele din fasole după ce prima va fierbe și va deveni galbenă puțin.

Las-o să fiarbă foarte bine. Dacă fasolea se va exfolia, acesta va fi semnul că este deja pe jumătate gata. Dar trebuie gustată ca să înțelegi exact.

După aceea adaugă ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute tăiat rondele, taie rădăcinoasele sub formă de cubulețe, adaugă uleiul și mai las-o să fiarbă.

După ce toate legumele puse până acum au fiert de tot, adaugă roșiile și ddupă câteva clocote, pune oțet, piper și sare după gust.

După alte câteva clocote stinge aragazul. Spală și toacă verdeața și pune-o în oală doar după 10 minute de la oprirea focului.

În acest fel te vei bucura de mai multe vitamine din verdeață. Și gata, ai terminat o ciorbă deosebită.