eDelicios

Tort rapid si racoros cu afine si lamaie

De obicei vara ne dorim să mâncăm ceva care se face repede, ușor și ne dă un gust de prospețime, fără să ne pice greu la stomac.

Sunt de preferat felurile de mâncare ce nu necesită coacere, dar dacă nu avem această ocazie ne putem orienta către ceva care cel puțin se face ușor, chiar dacă e nevoie să pornim cuptorul.

Rețeta de astăzi este una care se face ușor, cu ingrediente accesibile pentru toată lumea, iar gustul va fi unul special datorită combinațiilor pe care le vei face.

Așadar, vei avea nevoie de 250 de grame de făină, de 2 lingurițe cu praf de copt, de zeama și coaja de la o lămâie, de jumătate de lingură cu amidon, de 500 de grame de afine, de 2 ouă, de 200 de grame de zahăr, de 250 de grame de smântână, de 130 de mililitri de ulei, de esență de vanilie și de un praf de sare.

Bate ouăle împreună cu zahărul până când aceste vor căpăta o culoare mai deschisă decât cea inițială.

După aceea adaugă pe rând doar ingredientele lichide. Adică smântâna, zeama de lămâie cu jumătate din cantitatea de coajă, uleiul și esența de vanilie.

Într-un alt bol amestecă și ingrdientele uscate: făina, praful de copt și sarea. După aceea combină cele 2 amestecuri între ele.

Combină zeama de lămâie cu amidonul și cu afinele spălate. Pune jumătate de compoziție într-o tavă specială, pentru chec sau în una în care faci cozonacii.

Peste ea pune jumătate din cantitatea de afine, repartizată cât de cât uniform. Continuă apoi cu o parte din alut pe care îl vei acoperi mai apoi cu afine.

Folosește o spatulă ca să presezi afinele mai adânc în aluat. Dă forma de copt în cuptorul setat la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Această prăjitură este tipul de desert care trebuie să treacă testul scobitorii. Adică să scoți scobitoarea curată din aluat.

O poți servi imediat dacă nu mai ai răbdare, pentru că va arata senzațional. Sau poți să aștepți până când toate aromele se vor combina între ele ca să formeze un gust deosebit.

Pe lângă gustul bun, te vei mai putea bucura și de beneficiile pe care le au afinele asupra sănătății. Acestea cresc în munți și până sunt culese se bucură de lumina și de căldura soarelui.

Datorită acestui fapt, dar conținutului foarte mare de substanțe nutritive, ele ne oferă toată energia de care avem nevoie, și nu numai.

Chiar dacă au un gust ușor acru afinele sunt foarte bune pentru sănătatea noastră și trebuie să trecem de această așa zisă barieră ca să ne putem bucura de efectele lor.

Cele mai multe afine vin tocmai din America de Nord, mai exact, peste jumătate din cantitatea de afine consumată pe tot globul.

Aceste fructe minunate pot să prevină și chiar să combată cancerul. E nevoie de o cură de aproximativ 3 săptămâni ca aceste fructe să își facă efectul în acest sens.

Dacă nu îți plac afinele poți să consumi alte fructe de pădure pentru că vor avea același efect datorită unui antioxidant foarte puternic numit acid elagaic.

Femeile care consumă suficiente afine sunt ferite de cancerul de sân sau de cel de ovare, spre deosebire de cele care evită aceste fructe.

Afinele împiedică apariția bolii Alzhaeimer. Acestea nu permit creierului să îmbătrânească. Dacă vei consuma suficiente afine, îți vei ajuta creierul să se concentreze mai bine și să rețină cât mai multe informații.

Bolile cardiovasclare sunt foarte des întâlnite, mai ales sub formă de complicații pentru alte boli, cum ar fi de exemplu diabetul.

Dar afinele pot să oxigeneze vasele de sânge și în acest fel să reducă din nivelul colesterolului rău din organism.

De asemenea afinele mai sunt bune și pentru o vedere mai bună. Acestea conțin foarte multă vitamină C și A și din acest motiv circulația sangvină de la nivelul ochilor și de la nivelul creierului se îmbunătățesc.

Aceste fructe ai proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. De aceea datorită consumului de afine organismul nostru este protejat de infecții de orice tip.

Dacă vrei să profiți din plin de beneficiile pe care le au afinele, trebuie să consumi în fiecare zi câte 200 de grame de afine, pentru că această se consideră a fi cantitatea optimă pentru organism.